ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Μουσικής

 Στο Multi-Arts camp,τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν πολύπλευρα και διασκεδαστικά την μουσική! Θα μπορέσουν να τραγουδήσουν ,να παίξουν και να γνωρίσουν τα μουσικά όργανα, να συγκροτήσουν μικρές ορχήστρες και να ακούσουν μουσική. Ακόμα θα αποκτήσουν βασικές γνώσεις φωνητικής και θα δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους στον αυτοσχεδιασμό και την σύνθεση προσαρμοσμένα στην ηλικία τους. Οι μουσικές δραστηριότητες πλαισιώνονται από μουσικά παιχνίδια ,μουσικοκινητική ,ενεργητικές ακροάσεις και διασυνδέσεις με τις άλλες τέχνες με τον πιο διασκεδαστικό και σύγχρονο τρόπο.
Δεν απαιτείται γνώση μουσικού οργάνου για όλα τα παραπάνω.Αν όμως κάποιο παιδί επιθυμεί να κάνει ατομικά μαθήματα οργάνου παρέχουμε αυτήν την δυνατότητα .

Βιωματικού θεάτρου

Μέσα από σύγχρονες τεχνικές της Παιδαγωγικής των Τεχνών θεατροποιούμε παραμύθια και ιστορίες, τις οποίες παρουσιάζουμε σε μορφή παράστασής στο τέλος των συναντήσεων.Μας ενδιαφέρει, ο μαθητής να φύγει από την θέση του παθητικού θεατή και να γίνει ενεργό μέλος της δημιουργικής προσπάθειας.Να εκφραστεί μέσω της φαντασίας και της μεταμόρφωσης , να φτιάξει την δική του μουσική και ποίηση, να εκφραστεί με το σώμα του και να το απελευθερώσει...να γνωρίσει και να παίξει με την φαντασία, εκτιμώντας έτσι την αξία της απλότητας και γενικά να δράσει δημιουργικά.Έτσι με την χρήση των τεχνών της Μουσικής και του Θεάτρου εκπαιδεύουμε δημιουργικάτα παιδιά και τα φέρνουμε πιο κοντά στην παράδοση, τις ρίζες και τα βασικά στοιχεία του ελληνικού αλλά και του παγκόσμιου πολιτισμού. 


Εικαστικών/Κατασκευών

Μαθαίνοντας για τους μεγάλους ζωγράφους, τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν τα δικά τους μοναδικά έργα! Με την χρήση διαφόρων τεχνικών και υλικών θα δημιουργήσουν τόσο προσωπικές όσο και ομαδικές κατασκευές, στοχευμένες στην προσωπική έκφραση και την εξέλιξη της δημιουργικότητας!

-Χειροτεχνίες, Κολάζ, πηλός, κατασκευές, Οrigami
- Ζωγραφική με δαχτυλομπογιές, ακουαρέλα, watercolours, μολύβι, κ.α. υλικά.

Δημιουργικής γραφής

Τα παιδιά γράφουν τα δικά τους παραμύθια, τις δικές τους μοναδικές και απίθανες ιστορίες.Αυτοσχεδιασμοί με τις λέξεις. Φανταστικές σκέψεις. Διασκεδαστικές τεχνικές δημιουργικής έκφρασης. Μέσα από το γέλιο και το παιχνίδι τα παιδιά μιμούνται την τέχνη του γραπτού λόγου.


Δημιουργικής κίνησης

Η κίνηση και ο χορός συνδυάζουν την προσωπική έκφραση με την εξάσκηση του σώματος και του πνεύματος και είναι ο πλέον ευχάριστος τρόπος. Μέσα από τα τα μαθήματα της δημιουργικής κίνησης, στο Multi Arts camp, ενθαρρύνουμε τα παιδιά να αναπτύξουν την μουσική τους παιδεία, να ασκήσουν σωστά το σώμα τους και να βιώσουν την ευχαρίστηση που προσφέρει ο χορός.

Η Τέχνη του κινούμενου σχεδίου

Δημιουργία Κινουμένων σχεδίων! Τα παιδιά θα διδαχθούν τις βασικές αρχές του κινουμένου σχεδίου και στο τέλος θα έχουν την δυνατότητα να πειραματιστούν με τον υπολογιστή και την ηλεκτρονική γραφίδα και να δημιουργήσουν τον δικό τους cartoon χαρακτήρα!


ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ


  • Μουσικοκινητική Orff
  •  Χορωδία-Ορχήστρα
  • Μουσικό-καλλιτεχνικό Εργαστηράκι, για παιδια προσχολικής ηλικίας
  • Μουσικό-καλλιτεχνικό Εργαστηράκι για παιδιά Δημοτικού
  • Τεχνομπερδέματα special ed.